مواد لازم شیرینی مرنگ ساده
طرز تهیه شیرینی مرنگ پفکی وانیلی
مرحله اول: سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ را در ظرفی بریزید و باهم زن برقی بزنید تا خوب پف کند و سپس پودر شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا سفیده فرم بگیرد و کشدار شود.
مرحله دوم: آماده سازی مایع شیرینی مرنگ
آب لیمو و وانیل را به ترکیب سفیده اضافه کنید و هم بزنید و همزن را کنار بگذارید. مایع شیرینی مرنگ شما آماده است. کافی است که مایع شیرینی مرنگ را در قیفی که ماسوره ی شکوفه دارد بریزید. در این مرحله اگر می خواهید شیرینی شما رنگی باشد و یا تک رنگ باشد باید مایع شیرینی را رنگی کنید و یا برای داشتن چند رنگ در قیف، ابتدا قبل از اینکه مایع را داخل قیف بریزید با کمک گوش پاک کن، گوش پاک کن را داخل رنگ زده و به دیواره ی قیف بکشید. یعنی به صورتی که چند خط بر روی دیواره ی قیف بیاندازید و سپس مایع شیرینی مرنگ را در قیف بریزید تا شیرینی شما حالت رنگی و سفید داشته باشد.
مرحله سوم: پخت شیرینی مرنگ
سپس فر را روشن کرده و روی حرارت ۱۵۰ درجه سانتی گراد بگذارید و در سینی فر کاغذ روغنی بگذارید. شیرینی مرنگ را با کمی فاصله در سینی فر شکوفه بزنید و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینی مرنگ شما آماده شود و نوش جان فرمائید.
نکات کلیدی و مهم در تهیه شیرینی مرنگ
مواد لازم برای کیک شکلاتی
1.طرز تهیه کیک کاکائویی ساده
در ظرفی دیگر آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و با هم الک می کنیم.
2. آماده سازی مواد کیک شکلاتی ساده
ابتدا تخم مرغ ها را داخل ظرف مناسبی ریخته به آن وانیل، شکر، رنده پوست پرتقال را افزوده و به مدت 7 دقیقه با همزن برقی می زنیم تا رنگ تخم مرغ ها روشن و حجم آن دو برابر شود.
3 . مرحله سوم کیک شکلاتی
حالا روغن را به مواد تخم مرغی اضافه کرده و مخلوط می کنیم. بعد از آن مواد خشک را کم کم روی مواد تخم مرغی الک می کنیم و با لیسک (ابزار شیرینی پزی) به صورت دورانی و آهسته مخلوط می کنیم. تا به شکل کامل با هم مخلوط شوند.
4. طرز تهیه کیک شکلاتی
داخل ظرف مخصوص پخت را با روغن چرب کرده کمی آرد پاشی می کنیم و مواد آماده کیک را داخل آن ریخته سطح آن را صاف کرده و دو مرتبه روی میز کار می کوبیم تا کاملا مواد به صورت منظم داخل قالب کیک پخش شود. سپس داخل فر از قبل گرم شده با 170 درجه سانتی گراد به مدت 50 دقیقه می پزیم تا 40 دقیقه اول به هیچ عنوان درب فر را باز نمی کنیم. بعد از گذشت این زمان تست پخت رو با خلال چوبی انجام می دهیم از قالب خارج کرده روی توری فلزی قرار دهید تا خنک شود. سپس داخل ظرف سرو بگذارید و نوش جان.
مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ
دستور پخت زرشک پلو با مرغ
1.طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
برنج را شسته به همراه نمک یک ساعت خیس می دهیم. داخل قابلمه آب و نمک را به جوش می آوریم. سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه می کنیم؛ اجازه می هیم تا برنج به همراه آب در حال جوش به سطح آب بیاید در این مرحله برنج را آبکش می کنیم و روی آن آب ولرم می ریزیم. حالا داخل قابلمه ای مناسب روغن ریخته و از ته دیگ دلخواه پوشش داده و برنج را به آرامی روی ته دیگ ریخته طوری که برنجمان خرد نشود. حالا داخل یک شیرجوش کره یا روغن جامد آب می کنیم و روی برنج می ریزیم و اجازه می دهیم تا دم بکشد.
2.آماده سازی مرغ
داخل قابلمه مناسبی برای پخت کمی روغن ریخته، مرغ را به همراه زعفران و پیاز داغ داخل آن تفت می دهیم. نمک، فلفل، زردچوبه را به آن آضافه می کنیم. رب را داخل روغن تفت می دهیم تا رنگش آزاد شود سپس به مرغ افزوده و روی آن را تا جای که روی سطح مرغ را بپوشاند آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا مرغ بپزد و کم آب و غلیظ شود.
3.آماده سازی آجیل روی زرشک پلو
زرشک را داخل تابه ای تفت می دهیم به آن شکر و پودر هل و گلاب اضافه می کنیم. وقتی آب مواد کشیده شد و شربت غلیظی ایجاد شد از روی حرارت برمی داریم. خلال پسته و بادام را هم داخل تابه ای به همراه روغن و پودر هل تفت داده و آماده می کنیم.
4. سرو زرشک پلو با مرغ
مقداری برنج داخل زعفران ریخته و آرام مخلوط می کنیم. حالا باقی برنج را داخل ظرف مناسبی ریخته و با برنج زعفرانی ، زرشک و خلال پسته و بادام تزیین می کنیم. مرغ را هم در کنار برنج در ظرف مناسبی سرو می کنیم و این غذای مجلسی ایرانی نوش جان.
منبع: آشپزی در خانه
مواد لازم برای کوفته تبریزی
دستور پخت کوفته تبریزی
1. طرز تهیه کوفته تبریزی اصل
برنج و لپه را بعد از اندازه گیری شسته و نیم پز می کنیم. و بعد از پخته شدن آن را کمی می کوبیم یا به اندازه چند پالس در غذا ساز می ریزیم.
2. آماده کردن سبزیجات کوفته تبریزی
1 عدد پیاز را پوست گرفته و رنده ریز کنید و سپس آب آن را جدا کرده آماده بگذارید. سبزی ها را طبق فرمول گفته شده در نکته ها آماده می کنیم (از سبزی خشک استفاده می کنیم)
3. آماده سازی سس کوفته
پیاز را پوست گرفته خلالی برش می دهیم سپس داخل قابلمه که برای پخت کوفته در نظر گرفته ایم، ریخته و با روغن سرخ می کنیم کمی به آن زردچوبه، نمک و فلفل می زنیم. سپس رب را اضافه کرده سرخ می کنیم و حدود یک لیتر آب به آن می افزاییم و اجازه می دهیم تا به جوش آید و قل قل ریز بزند و آماده اضافه کردن کوفته می شود.
4. طرز تهیه کوفته تبریزی شکم پر
گوشت را سه مرتبه چرخ می کنیم حالا به ترتیب پیاز، ادویه ، سبزی، تخم مرغ، برنج و لپه را اضافه می کنیم کل مواد را ورز می دهیم تا به خورد هم بروند و بافت چسبناکی به وجود آید حالا از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال برداشته و از مواد میانی به دلخواه وسط آن می گذاریم و بعد کوفته را جمع کرده حسابی بین دو دست به آن فشار می آوریم تا هوا و حفره ای بین آن نماند تا ایجاد ترک کند. حالا کوفته ها را آهسته داخل سس در حال جوش می گذاریم و با ملاقه آرام آرام روی کوفته سس می ریزیم و اجازه می دهیم کوفته بپزد و سس غلیظ تر شود. مقدار آب داخل کوفته کاملا سلیقه ای است که بخواهید آن را تریت کنید یا نه بعد از آماده شدن آن را داخل ظرف مناسب ریخته در کنار نان سنگک و سبزی خوردن سرو نمایید.