عدسی از غذاهای محبوب، پرطرفدار و اصیل ایرانیه و دستور پخت های متنوعی داره. عدسی به عنوان صبحانه، عصرانه یا شام گزینه خیلی خوبیه. عدسی دارای آهن و پروتئین گیاهی و خوبه که از این ماده غذایی به اندازه تو برنامه غذاییتون استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه عدسی خوشمزه
عدس رو پاک کرده و با آب سرد بشویید. سپس عدس رو داخل قابلمه بریزید. حدود سه تا چهار برابر عدس آب داخل قابلمه بریزید.
درب قابلمه رو بذارید و قابلمه رو روی حرارت بذارید تا آب به جوش بیاد عدس کمی بپزه. حدود نیم ساعت کافیه.
پیاز ها رو پوست گرفته و به صورت خلالی و باریک خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزید و روی حرارت بذارید. وقتی که آب پیاز کمی کشیده شد و پیاز نرم شد، مقداری روغن و به دلخواه کره اضافه کنید و پیاز رو تفت بدید.
ئقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل سیاه و قرمز و زرد پوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. سپس تابه رو از روی حرارت بردارید.
نکته: به دلخواه برای تزئین عدسی در زمان سرو کمی از پیاز داغ رو قبل از اضافه کردن ادویه بردارید.
سیب زمینی رو شسته و پوست بگیرید. سیب زمینی رو میتونید ریز رنده کنید یا داخل غذاساز بریزید تا له بشه.
در حالی که عدس در حال جوشیدنه، درب قابلمه رو بردارید و پیاز داغ و سیب زمینی رو داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید.
برای خوشمزه تر شدت عدسی در این مرحله میتونید مقداری آب قلم یا آب مرغ به عدسی اضافه کنید.
حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت زمان بدید تا عدسی رو حرارت کم آروم بپزه و لعاب بیندازه و جا بیفته.
بعد از گذشت حدود یک ساعت و نیم وقتی که عدس کامل پخت و عدسی لعاب کرد و جا افتاد، عدسی رو داخل کاسه بریزید و روش کمی پیاز داغ و کره آب شده روش بریزد.
عدسی به همراه کمی آب لیمو، گلپر و زیره، طعم بینظیری پیدا میکنه.