کفیر یک نوشیدنی شیر تخمیر شده و غلیظ است. در مطالب قبل با کفیر و مزایای بی نظیر آن آشنا شدیم، حالا وقت آن رسیده تا دستورالعمل درست کردن آن در خانه را یاد بگیریم.
جالب است بدانید که درست کردن کفیر در خانه بسیار آسان است و به تجهیزات خاصی هم نیاز ندارد. در این مطلب از آلامتو به نحوه درست کردن کفیر در خانه می پردازیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
قدم ابتدایی برای درست کردن کفیر در خانه، تهیه دانه کفیر است. به طور قطع می توانیم بگوییم که دانه های کفیر، موتور اصلی فرایند تخمیر شیر محسوب می شوند، زیرا شامل تمام باکتری هایی است که شیر برای تخمیر به آن نیاز دارد. پس از اولین باری که دانه کفیر می خرید، دیگر نیاز به خرید نیست، چرا که این دانه ها به مرور رشد کرده و کفیر موردنیاز شما را تامین خواهند کرد.
تنها ماده دیگری که در این دستورالعمل به آن نیاز دارید، شیر است و بهتر است از شیر پاستوریزه استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کفیر:
طرز تهیه کفیر در منزل
یک قاشق کفیر را در 4 فنجان شیر درون یک پارچ یا بطری شیشه ای بریزید.
درب آن را محکم بپوشانید به طوری که هیچ هوایی به آن نفوذ نکند.
بطری حاوی شیر و کفیر را حدود 24 ساعت در یک مکان گرم و تاریک (65 تا 85 درجه فارنهایت / 18 تا 29 درجه سانتیگراد) قرار دهید. بسته به دمای اتاق زمان تخمیر متفاوت است.
زمانی که دانه ها روی سطح شیر قرار بگیرند و دلمه ببندند یعنی کفیر شما آماده است.
بعد از اینکه مطمئن شدید که فرایند تخمیر شیر کامل شده است باید آن را از صافی عبور دهید تا دانه های کفیر از شیر جدا شوند.
زیر صافی ظرفی قرار دهید تا شیر جدا شده از کفیر درون آن ریخته شود. (دقت کنید صافی و ظرفی که زیر صافی قرار می دهید، هیچکدام فلزی نباشند.)
وقتی کفیر را درون صافی ریختید، با یک قاشق یا لیسک آن را هم بزنید تا شیر سریع تر از دانه های کفیر جدا شود.
پارچ یا بطری بزرگی که دانه ها را در آن تخمیر کرده اید، بشویید و سپس دانه های باقی مانده در صافی را به داخل آن اضافه کنید. 4 فنجان شیر تازه درون آن بریزید تا این روند تکرار شود.
پس از پایان فرایند، دانه های کفیر را به ظرفی انتقال دهید و در یخچال قرار دهید. این دانه های کفیر به مدت دو هفته قابل استفاده خواهند بود.